top of page

Mijn rol als dermatoloog loslaten

26 jaar geleden zette ik mijn eerste stappen in de collegezaal van de studie geneeskunde in Rotterdam en vervolgde mijn pad met de opleiding dermatologie in het Erasmus MC. Aansluitend ging ik met veel plezier aan het werk als dermatoloog.


In de fase dat mijn moeder in 2019 overleed voelde mijn werk en lijf zwaar. Ik besloot om aan de bak te gaan met mezelf: Ik doorvoelde onbewuste emoties, volgde een opleiding over voeding, beweging, slaap en energie en ik ontdekte, waar ik als kind mijn talenten aan de kant had gezet en waar ik mezelf herhaaldelijk onzichtbaar maakte. En nog veel meer: wat een nieuwe flow!

In mijn werk als dermatoloog, kon ik een stuk van deze inzichten gebruiken in combinatie met bestaande kennis. Daar werd ik blij van en dat gaf me energie!


Ik startte met Karin Houtman, dermatoloog en vriendin, een ‘positieve gezondheidspoli’ binnen het ziekenhuis: 1 uur de tijd om de facetten lijf, mentaal, relaties, zingeving, kwaliteit van leven en dagelijks functioneren, in kaart te brengen!

In mijn rol als dermatoloog geniet ik nog steeds van het contact met patiënten en inspirerende collega ‘s, het analytische proces en kan ik ‘aan’ gaan van een bijzondere dienst in het EMC.


En toch, nu laat ik eind 2022 mijn rol als dermatoloog los. Waarom? 3 factoren spelen een rol: -Passie: Mijn hart gaat sneller kloppen als ik fysiek (lijf, voeding, beweging,slaap), mentaal-emotioneel en energetisch kan werken. -Regie: Ik verlang naar regie over mijn agenda en zo een te kiezen, wanneer ik aanwezig ben voor mijn kinderen en wanneer ik werk. -Herregistratie: Mijn herregistratie is recent goedgekeurd en dat geeft mij de vrijheid om mijn eigen praktijk als mind-body-energy dokter met bedding vorm te gaan geven.


Met dankbaarheid voor de waardevolle kennis en mooie ervaringen, vlieg ik 13-12-2022 uit en volg mijn hart.

127 views0 comments

Komentarze


  • Willemijn Bos Facebook
  • Willemijn Bos Instagram
bottom of page