top of page

De huid: de grens tussen de binnen en buitenwereld

Updated: Feb 14, 2023

De huid ontvangt informatie van buitenwereld om ons heen: over de temperatuur, over aanraking en over hoe de omgeving voelt, waarin we zijn.


Tevens ontvangt de huid informatie van onze binnenwereld; hoe zit ik ‘in’ mijn vel.

De huid kan door verdikking, met roodheid en schilfering, een extra grens of beschermlaag creëren tussen onze binnen en buitenwereld.


Soms wordt onze grens overschreden. Het gevoel ‘boosheid’ kan een reactie zijn op het moment dat dit gebeurt. Boosheid kan functionele emotie zijn, om grenzen te voelen. Boosheid is een krachtige energie.


Het is een keuze wat ik met het gevoel boosheid doe. Deze richten naar een ander of het gevoel boosheid bij mijzelf de ruimte geven. Als de boosheid er mag zijn, dan kan ik die weer loslaten. En de kracht, die ik dan voel, kan ik richten om mijn verlangens te manifesteren.


Willemijn Bos - Mind-Body-Energy Arts


www.willemijnbos.nl

info@willemijnbos.nl

49 views0 comments

Comments


  • Willemijn Bos Facebook
  • Willemijn Bos Instagram
bottom of page